We’re proud to announce the release of ConfigMgr OSD FrontEnd version 1.5.1.

Download

More information about ConfigMgr OSD FrontEnd is available on the following page, including download link and release notes:

ConfigMgr OSD FrontEnd

What’s new

  • Fixed a bug when the ComputerNameFromCM application configuration setting was set to True, causing existing user relations in the User section not to load.
  • Improved the unknown computer object detection, that previously required the end user to enable a slider control, by now showing a message box with a remove button that’ll remove the object and allow for task sequences to be shown in the drop down menu.

Dependencies

ConfigMgr OSD FrontEnd 1.5.1 requires ConfigMgr WebService 1.7.0. You can download ConfigMgr WebService from below:

ConfigMgr WebService 1.7.0

Documentation and usage instructions

Embedded in the download package for ConfigMgr OSD FrontEnd is a PDF file called ConfigMgr OSD FrontEnd 1.5.1 – Documentation. This file contains all the information regarding how to get started, detailed explanation of how to use the frontend and some tips and tricks.

(3318)

comments
  • Michael Escamilla
    Posted at 16:01 March 28, 2019
    Michael Escamilla
    Reply
    Author

    Hey Nickolaj,

    Just want to say that the OSD Front End is awesome! But there is one thing I’ve noticed and I’m not sure if it is expected.

    I currently have the “ComputerNameLock” set to TRUE and I use only a “ComputerNameByScript” for naming. After my script inputs the computer name, the textbox is locked and not editable. Then if you select “validate”, afterwards the textbox will now be editable by the user.

    Is this to be expected?

    • Nickolaj Andersen
      Posted at 09:55 July 4, 2019
      Nickolaj Andersen
      Reply
      Author

      Hi Michael,

      This is not expected and fixed in 1.6.0 that’ll be released shortly.

      Regards,
      Nickolaj

  • Steve
    Posted at 14:10 April 1, 2019
    Steve
    Reply
    Author

    Does anyone have OSDFrontEnd working with an 1809 boot image?

    We just upgraded from a functional 1.4 install on an 1803 boot image to an 1809 boot image with 1.5.1 and Web Service 1.7, and the OSDFrontEnd exe runs fine on a PC in debug mode, but in PE it immediately exits with code 255. I’ve tried swapping 1.5.1 with 1.4 and see the same behavior, I also confirmed that the necessary optional components are selected for the boot image and have tried building a new boot image.

  • Steve
    Posted at 17:16 April 3, 2019
    Steve
    Reply
    Author
  • Curtis
    Posted at 00:58 April 5, 2019
    Curtis
    Reply
    Author

    I am having an issue with this version which happens on about 1/3 of clients. After running through the wizard and continuing, there is not TS found, and the logs show this message:

    Provided preferred deployment XYZ000012 is not found among the available deployments. This workstation is an existing workstation and is not unknown. It exists in the collection that gets that provided deployment ID. Also, I have troubleshot similar issues where the unknown device IDs are duplicated, but that is not the case here. I am on the latest version of both the OSD FrontEnd and the WebService. Thanks in advance!

  • Adam
    Posted at 18:42 April 26, 2019
    Adam
    Reply
    Author

    We’re running ConfigMgr WebService 1.7.0 and everything works for Modern Driver Management. But when trying OSD FrontEnd 1.5.1, it says the required minimum version is 1.7.0, current implemented version is blank. It doesn’t have one. I saw where previously this was an issue with incompatibility in a new function call. Could this be similar?

    • Nickolaj Andersen
      Posted at 09:50 July 4, 2019
      Nickolaj Andersen
      Reply
      Author

      Hi Adam,

      Could you simply just try to get the ConfigMgrWebService.dll from the downloaded .zip file and put it in the /bin folder of the web service?

      Regards,
      Nickolaj

  • Sean
    Posted at 21:11 May 29, 2019
    Sean
    Reply
    Author

    How do I configure our Task Sequence in conjunction with the FrontEnd? What needs to be configured in the Task Sequence?

  • Alex
    Posted at 20:06 May 30, 2019
    Alex
    Reply
    Author

    A couple of questions:

    1. How should the task sequence be configured for the Front End?
    2. How to start the FrontEnd from bootable media?

    • Nickolaj Andersen
      Posted at 09:35 July 4, 2019
      Nickolaj Andersen
      Reply
      Author

      Hi Alex,

      Check out the documentation (PDF) included in the zip-file you downloaded. It covers all your questions.

      Regards,
      Nickolaj

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.